Samospráva v Zemplínskych Hámroch zakladá spoločnosti s ručením obmedzeným

30.11.2005 Humenné

Zemplínske Hámre 30. novembra (TASR) - Vytvorením spoločností s ručením obmedzeným chce samospráva v obci Zemplínske Hámre znížiť nezamestnanosť a získať fin...
Zemplínske Hámre 30. novembra (TASR) - Vytvorením spoločností s ručením obmedzeným chce samospráva v obci Zemplínske Hámre znížiť nezamestnanosť a získať finančné prostriedky na revitalizáciu obce.

\"My sme investovali zhruba 400 tisíc korún do projektov, robili sme si nádej, že získame granty z eurofondov na rekonštrukciu základnej školy, na revitalizáciu obce, obecné cesty, námestie chceme rekonštruovať a chceli sme dostavať športový areál - beznádejne, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce Jozef Gajdoš. Dodal, že vedenie obce preto hľadalo iné riešenia, ako získať finančné prostriedky na realizáciu spomínaných plánov.
Podľa Gajdoša jednu spoločnosť, ktorá sa od decembra bude orientovať na výrobu cukroviniek a zamestná asi 16 ľudí, umiestnila samospráva do budovy bývalej materskej školy. Druhú - orientovanú na výrobu obalovej techniky pre potravinársky priemysel, plánuje vytvoriť v areáli sninského Vihorlatu. Tá zamestná v prvej fáze vyše 30 obyvateľov obce, neskôr by v nej malo nájsť pracovné uplatnenie asi 100 ľudí. \"Momentálne rokujeme s jedným francúzskym a jedným anglickým investorom\", doplnil starosta.
Na jar plánuje samospráva začať vo vlastnej réžii prevádzkovať kameňolom v obci. Dôvodom podľa Gajdoša sú vysoké náklady na prepravu stavebného materiálu, ktorý musia hornozemplínčania dovážať z Vranovského alebo Košického okresu. \"Vyjdeme tak v ústrety nielen stavebným firmám, ale aj súkromníkom v regióne Horného Zemplína, \" povedal Gajdoš.
 

Vyberte región

mark